hirek-144

MicroMax motorok átvétele, kezelése, ellenőrzése, visszaadása, Rotax Magyarország, 2015

Csak az MGSZ által bérleti díj fejében biztosított motorral lehet részt venni a versenyen.
A bérleti díj, 150 EUR/versenyző versenyenként.

A motorok átadása a sorsolással kezdődik, a versenyt megelőző Szombaton, 12-13 óra között,
a Parc Fermében, ill. az erre a célra kijelölt helyen.
Összesen két személy lehet jelen egy rajtszámhoz tartozóan. A sorsoláson rész kell vennie csapatvezetőnek, vagy meghatalmazottjának, versenyzőnek, technikai ellenőrök vezetőjének.

A sorsoláson lottóhúzás szerűen, tehát egy nem átlátható edényből/dobozból egy számot húznak, majd ezzel a számmal párosítják a motort, amit ezután magukkal visznek és beszerelik a vázba.
A motorok a kuplung és az első fogaskerék kivételével mindent tartalmaznak, azok így komplettek. A motorokon 5 féle plomba található,
• a szokásos plombálási helyen
• a kipufogón
• a karburátoron hogy azt ne lehessen felnyitni
• a motor alsó részén
• a gyújtótrafón

A kuplungot, első-hátsó fogaskereket, kábelköteget és az akkumulátort, mindenki saját maga köteles biztosítani.
Tilos a motort megbontani, a plombák sértetlenségéért a versenyző tartozik felelősséggel!
Csak előre meghatározott főfúvóka, és áttétel engedélyezett. Az engedélyezett méreteket a verseny szervezője a versenyt megelőző pénteken, a helyszínen kihirdeti.
Minden más csere tilos!

A kipufogót a technikai ellenőröknél a Parc Fermeben kell hagyni az időmérő és a versenyfutamok után és azt a következő f utam előtt lehet újra felszerelni.
Amennyiben az időmérő vagy egy adott futam előtt még a Parc Fermeben/előzetes rajtrácson egy
versenyző bejelenti, hogy sérült bármelyik plombája, abban az estben – ha van rá idő a időmérő/ futam előtt – új motort kell számára sorsolni. Eben az esetben a versenyzőt 15 rajthelyes büntetéssel kell súlytani.
Amennyiben egy futam után egy plomba sérült, úgy a versenyzőt ki kell zárni, időmérő után az utolsó helyre kell sorolni.
A Technikai Bizottság bárkit, bármikor, bármilyen céllal ellenőrizhet, az így talált szabálytalanságok ugyan úgy esnek latba, mint azokban a géposztályokban, ahol saját motorokkal versenyeznek. A leplombált alkatrészekért, amennyiben a plomba nem sérült, a versenyző nem tartozik felelősséggel.
A motorokat az erre kijelölt Service Center úgy az első verseny előtt, mint a többi verseny előtt, fékpados méréssel, egyforma állapotba hozva adja át a Parc Fermében az MGSZ képviselőjének!

Tilos a kipufogón bármit megváltoztatni, a Technika Bizottság azokat is ellenőrzi, és szabálytalanság
esetén a megfelelő szankciót meghozza.
Tilos bármely tartozékot cserélni, a visszaadás során a jelölt alkatrészeknek, kiegészítőknek ugyan azoknak kell lenniük, mint az átvételkor. Aki ezt elmulasztja és más alkatrésszel, kiegészítővel adja vissza a motort, azt a Rotax Magyarország, és az MGSZ kizárja a további versenyzésből, akár a teljes évre, ill. pénzbírsággal is sújtja az elkövetőt.
Minden technikai jellegű problémával az erre a célra kijelölt személyt kell és lehet csak keresni, aki
segít a probléma megoldásában.

Egy versenyen összesen 5 motort lehet cserélni, az ún. „first come firts serve” elv alapján, azaz, csak az első 5 versenyző, aki szombati nap este 18.00 óráig bejelenti a csere szándékát, kaphat cserét, de csak alapos indok és alapos megfontolás után!
Egy -egy versenyző -ha az adott évi Bajnokság összes korábbi versenyén elindult – max.  2 alkalommal élhet egy szezonban ezzel az ún. Jocker lehetőséggel, ha további csere kérése van, úgy azt csak az adott versenyen 15 rajthelyes rajtbüntetés figyelembevételével lehetséges, ha és amennyiben az adott versenyen az 5 db, erre a célra rendelkezésre álló motor közül egy még egyáltalán kiadható.
A motorokat tiszta állapotban (a vízzel történő tisztítás tilos!) kell visszaadni, a MicroMax döntő után
max. 1 órával, a Parc Fermében, a már ismert Rotax képviselőnek.

Hozzászólás

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező kitölteni *


+ 2 = 11

Mező törléseKüldés