A szakágunk számára is fontos változást jelent az a fejlesztés, ami már most szerves részét képezi a csapatok, majd pedig a versenyzők életének. Ebben az időszakban folynak a versenyzői licenckérelmek benyújtásai, amit eddig papíralapon a Magyar Nemzeti Autósport Szövetségnek (MNASZ) kellett eljuttatnunk.

Az e-ügyviteli rendszer használatához összeállítottak egy nagyon hasznos útmutatót.
http://mnasz.hu/uploads/documents/20/felhasznaloi_utmutato_final_ver1.1.pdf

Ez most megváltozott, és az ügyintézés legtöbb része átköltözött az internetre, azon belül is
a http://eugyvitel.mnasz.hu/ webcímre.

Ez az idei évben nem jelenti azt, hogy az eddig használt licencengedély kérelmi nyomtatványt nem érdemes kitölteni. Sőt, nagyon is szükséges! Idén még mindenképp szükséges, hogy – ahogy eddig – minden versenyző töltse és a megfelelő személyekkel (sportorvos, csapat, szükség esetén a szülők) töltesse ki az eddig is használatos Autóversenyzői licenc- és versenyengedély kérelmet, majd pedig a csapatának adja le.

A belépéshez két lehetőség van:
1.    Tagszervezetként
2.    Személyként (mint pl. versenyző)

Mindkét esetben az „elfelejtett jelszóval” kérhetünk magunknak a belépéshez új jelszót (figyeljünk arra, hogy az eddig is MNASZ-nek megadott mail címünket üssük be).

Amire érdemes figyelni az átállási időszakban
– Mivel még nincsen külön pl. sportorvosi engedélyre vonatkozó dokumentum, a régi licenckérelmi lapokat használjuk
–  Most már pontosan tudnunk kell, hogy a versenyző szemüveget, kontaktlencsét, vagy semmit nem visel
– ha rendelkezik valamilyen közforgalmi jogosítvánnyal, annak a száma mellett az érvényességét is jelölnünk kell
– A korábbi licenc adatoknál még nem tudunk bejelölni a gokartosoknak megfelelőt

A csapatok az elektronikusan benyújtott licenc kérelmezésekor a versenyző pontos neve, születési helye és édesanyjának neve alapján könnyen rákereshetnek azon versenyzőkre, akik már valaha érvényes licenc-szel rendelkeztek. A csapatok által elektronikusan beküldött licenckérelemről a versenyzők is kapnak egy e-mailes értesítést (arra az e-mail címre, amit a kérelemre írtak).

Amennyiben bármilyen kérdés merül fel a rendszerrel, vagy esetleges hibáival kapcsolatban, úgy természetesen az MNASZ szívesen a csapatok és versenyzők segítségére van.