Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a Rotax Max Challenge Grand Finals 2016-ra a MicroMax és MiniMax géposztályokban 1-1 helyet kaptunk. Ez azt jelenti, hogy a magyar bajnokságon, azaz a GOB-on ezen géposztályok legjobbjai kvalifikációt szereznek az idén Olaszországban megrendezésre kerülő, nagyszabású világversenyre, a Rotax Max Challenge Grand Finals 2016-ra!

Nagy megtiszteltetés érte ezzel a magyar gokart versenyzők utánpótlás géposztályát, ugyanis olyan nagyhírű nemzeteknél is több helyet kaptunk, mint Olaszország, miközben ugyanannyi versenyzőt kvalifikálhatunk, mint Németország és Ausztria összevonva. Ez biztos jele annak, hogy jó úton halad a Magyar Gokart Szövetség szervezésében rendezett Gokart Országos Bajnokság, s ezzel együtt a magyar gokart-utánpótlás 2 géposztályának versenyzői is.

E két géposztályban egyenként 36 fő kvalifikációjára ad lehetőséget a szervező, mely helyekre a világ minden pontjáról meghatározott szisztéma, adott ország versenyzőinek elmúlt esztendőkben elért eredményei alapján adnak lehetőséget a nevezésre. Ennek tükrében ez a megtiszteltetés még nagyobb lehetőséget ad és még több felkészülést, helytállást igényel minden magyar, adott kategóriába tartozó fiatal versenyzőtől.

További változások a Rotax Max Challenge Grand Finals 2016 esetében:

–    Mind a 360 versenyző (beleértve a Micro- és MiniMax kategóriákat is) 2016.október 15-én tud regisztrálni az eseményre
–    A kartok sorsolása 2016.október 16-án kezdődik – minden kategóriában
–    A szabadedzések várhatóan 2016.október 17-e reggelén kezdődnek – minden kategóriában
–    Megszűnik a második esély futam rendezése, tehát nem lesz második esély futam! Az új CIK versenyszabályzat alapján a Junior, Max, DD2 és DD2 Masters géposztályokban 2 előfutam és 1 döntő; a Micro- és MiniMax kategóriákban pedig 1 előfutam és 1 döntő lesz.
–    Az előfutamok 2016.október 21-én, pénteken kerülnek megrendezésre
–    2016.október 22-én, szombaton lesz a bemelegítés és a döntő – minden kategóriában

A rendezők hamarosan sajtóközleményben is értesítik a publikumot, melyről a 2016 áprilisában, a rendező kiadásában megjelenő Vroom magazinban is olvashattok (angolul).