Az évad első versenyének vasárnapján készítettünk interjút néhány csapatvezetővel, versenyzővel és az egyik szervezővel.

 

Adria interjúk

 

Így olvashatod többek között Kálmán Péter (Kálmán Motorsport), Sara Jernejc (Intrepid Official Team), Michail Fiedler (Speedworld), Sugár Dani (Top Motorsport) gondolatait, élményeit.


SD felirattal

 

Sugár Dániel, a Top Motorsport versenyzője, az Adria futam MicroMax kategória I. helyezettje

Gratulálok a helyezésedért, amit úgy hallottam lázzal küszködve értél el. Mit gondolsz, minek köszönhető ez a helyezés?

Sugár Dániel: Nagyon sokat gyakoroltam rá, készültem rá és nagyon akartam nyerni.

Igen, fejben dől el minden, ebben igazad van. Mióta gokartozol?

Sugár Dániel: 3 éves korom óta.

Lehet azt mondani, hogy előbb tanultál meg gokartozni, mint járni?

Sugár Dániel: Hát, már tudtam járni :) …de mondhatjuk így is.

Mit gondolsz, mi lehet a siker titka? Neked például mi van a fejedben akkor, amikor versenyzel?

Sugár Dániel: Hát, ez nagyon nehéz kérdés. Én csak azt tudom, hogy úgy megyek, ahogy megyek. Azt az ellenfelet kell megverni, aki a pályán van.

Üzensz valakinek valamit?

Sugár Dániel: A csapatomnak köszönöm, hogy itt lehettem és segítettek, az ellenfeleimnek pedig gratulálok a mai napi teljesítményükhöz.

 

Ernst felirattal

 

Ernst Penninger a VPD Racingtől, ő Lukas Dunner csapatfőnöke – Ausztria

Melyik géposztályban és melyik csapattagotok volt a legjobb a verseny során?

Ernst Penninger: Ma Lukas Dunner volt a legjobban teljesítő a csapatomból, aki a Junior kategóriában indult. Ő volt mondhatni a legsikeresebb az időmérőn, ő nyerte a legtöbb kört, szóval úgy gondolom, hogy ő volt a legsikeresebbek egyike.

Mit gondolsz, miben áll az ő sikere?

Ernst Penninger: Úgy gondolom, abban, hogy sok munkát fektet a tesztelésbe, s nagyon felkészült. Valamint nagyon sok versenytapasztalattal rendelkezik, több csapattal együttműködve, úgy gondolom, ezért ilyen sikeres.

Van valamilyen üzeneted a többi versenyzőnek, vagy a csapatodnak?

Ernst Penninger: Nézzük csak, minden csapat nagyon jó munkát végzett és minden versenyző a maga legjobb teljesítményét adta. De úgy gondolom, hogy néhányuknak talán egy ici-picit több felkészítő munkára volna szüksége, hogy olyan sikeres legyen, mint Lukas.

 

Sara felirattal

 

Sara Jernejc az Intrepid Official Csapat tagja – Szlovénia

 

Melyik géposztályban és melyik csapattagotok volt a legjobb a verseny során?

Sara Jernejc: A legjobbjaink a DD2 és DD2 Mastersban voltak. A DD2-es géposztályban Xen De Ruwe indult, a DD2 Mastersban pedig  Ian Gepts-t állítottuk rajthoz, s volt a legkiemelkedőbb.

Milyen helyezést értek el?

Sara Jernejc: Xen De Ruwe megszerezte magának a második helyezést a maga kategóriájában, Ian a DD2 Mastest kategóriában első helyezett lett, aminek mi nagyon-nagyon örülünk.

Mit gondolsz, mi van az ő teljesítményük mögött?

Sara Jernejc: Úgy gondolom, hogy mindkettőjüknek hosszú versenyzői előélete van. Xen De Ruwe 3 alkalommal ért el helyezést a Világbajnokságban, sok csapatban kipróbálta már magát, így lett ő egy nagyon jó versenyző. Sokat versenyzett az Európa Bajnokságon is. Úgy gondolom, hogy mindenkinek versenyeznie kell, versenyekre kell járnia, hogy megszerezhesse az elegendő tapasztalatot.

KP felirattal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kálmán Péter, a Kálmán Motorsport csapatának tulajdonosa

Kérlek, mondj pár mondatot a nálad versenyzők mai teljesítményéről.

Kálmán Péter: Ezen a hétvégén 4 versenyzővel álltunk rajthoz ezen a rangos versenyen. A MicroMax kategóriában Krószer Menyhérttel versenyeztünk, aki nálunk debütált, de nem sok versenyen vett eddig részt életében. Egy fantasztikus versenyt mutatott be annak ellenére, hogy 38,5 fokos láza volt egész nap, ami miatt szombat délutántól nem is tudott edzeni. A 15. helyre feljött az első versenyen, a 2-3-dikon sajnos karambolja volt, de ennek ellenére egy nagyon pozitív szummájú versenyt zártunk vele, aminek nagyon örülünk. A Minimax kategóriában egy lengyel pilótánk volt, Marcel Surmacz, aki a tavalyi év zónabajnoka volt. Ő harmadik lett a döntőben, időmérőben második, az ezt megelőző futamokon pedig szintén második. Nagyon erős a mezőny, így nagyon szép eredményt tudhatunk magunkénak így elsőre. A Junior kategóriában Kovács Zsomborral, a tavalyi magyar bajnokkal álltunk rajthoz ebben a nagyon rangos mezőnyben, aki a 4. helyet érte el a döntőben és időmérésen 2. volt, ami szintén egy nagyon szép eredmény. Mellettük Fodor Géza képviselte a csapatot a DD2 Master kategóriában, ami össze volt vonva most a DD2-esekkel. A Masterok között a 3. helyet szerezte meg a döntőben, előtte volt az elsők között is, de volt talán a 6. helyen is, mivel a középdöntőben volt egy problémája, de vele is nagyon elégedettek vagyunk.

Tőled is megkérdezem, szerinted mi a siker receptje?

Kálmán Péter: Ez egy nagyon összetett dolog, amiről tudnék akár estig is beszélni. Azt hiszem, ezt sikerült nekünk bemutatni, hiszen többször is világbajnokot neveltük ki versenyzőinkből, köztük Kancsár Ferencet is, aki tavaly a Világbajnokságot is megnyerte Rotax DD2-es kategóriában. Azt mondhatom, hogy nagyon összetett. A családi háttértől kezdve a nagyon komoly felkészülésig, ami január 1-jétől december 31-ig kell, hogy tartson, nem csak egy hétvégén, egészen a megfelelő csapat és megfelelő háttérig és természetesen a kitartó, nagyon kemény munka kell hozzá. Nagy vonalakban ez az összefoglalása, amit lehet részletezni.

Most volt itt, az Adrián első ízben CEE verseny. Mi a véleményed a helyszínről?

Kálmán Péter: Ez egy fantasztikus létesítmény, ez nem kérdés. Tehát aki látja csak a fényképét, azt lenyűgözi ez a pálya. Szerintem ez egy óriási dolog, hogy ide tudtunk jönni, és hogy itt lehetett az évadnyitó ennyi résztvevővel, ami Közép-Európában is ritka, vagy egyedülálló, nem hogy a Közép-európai Zóna Kupa Bajnokságon. Úgyhogy mi ennek nagyon örülünk, és reméljük, hogy vissza tudunk ide jönni.

Sok versenyző visszajelzése alapján ez a pálya sokkal megterhelőbb volt fizikálisan. Nálatok mi a tapasztalat?

Kálmán Péter: A mi versenyzőink annyira erre nem panaszkodtak, de van benne valami. Inkább mentálisan nehezebb ez a pálya. Ez azt jelenti, hogy nagyon sok olyan kanyarkombináció van benne, ahol elő kell készíteni valamit az embernek ahhoz, hogy gyors tudjon maradni a következő szakaszon, de hát ez egy nagyon komoly nemzetközi pálya, és a nemzetközi pályák ilyenek.

Mchail felirattal

 

Michail Fiedler, a Speedworld Academy csapatvezetője– Austria

Melyik géposztályban és melyik csapattagotok volt a legjobb a verseny során?

Michail Fiedler: Jelen pillanatban 2 jó versenyzőnk van, az egyikőjük a Junior kategóriában induló Nikitas Beriaris, aki a 10. helyet szerezte meg, a másikójuk a MiniMaxos Pavel Laksa, aki az Euro Finals bajnoka volt, most 8. lett.

Mit gondolsz, mi van az ő teljesítményük mögött?

Michail Fiedler: Úgy gondolom, hogy a felkészülés és a gyakorlás nagyon fontos ebben a témában. Nagy előrelépésen van túl ez a Bajnokság, vagyis erősebb a mezőny, mint tavaly. Így elénk is nagyobb feladatot állít, ha jobb eredményeket szeretnénk elérni.

Mi a véleményed az Adria pályáról?

Michail Fiedler: Ez egy nagyon profi nemzetközi pálya, ami nagyon új, és nagy feladat a fiataljainknak. Mi egy fiatal csapat vagyunk ezért most többet kell dolgoznunk azért, hogy sikeresebbek lehessünk.

 

HSanyi felirattal

 

Az olaszországi Adria pálya eddig nem volt a CEE, CEZ és GOB versenysorozatának része, tehát egy új pályán vagyunk. Mik a tapasztalatok így a verseny után?

Hargitai Sándor: Valóban először jöttünk erre a világklasszis pályára, ahol európabajnoki futamokat is rendeztek. Ezért úgy döntöttünk, hogy a Közép-európai Rotax Max Challenge-et ide hozzuk. Azért döntöttünk így, mert ez a pálya kiválóan megfelel a verseny igényeinek, ami ma be is bizonyosodott. A helyi sportbírók és segítők a mai napon 5-ösre vizsgáztak. Nyilván a mi személyzetünk is kiváló szakemberekből áll, akik már évek óta segítenek szervezni a gokart versenyeket, így az olasz kollégákkal együtt, közösen egy csodálatos versenyt csináltunk. Természetesen fontos megemlíteni azt a közel 170 versenyzőt, akik miatt ezt az egészet ide hoztuk és ide jöttek versenyezni – Finnországból érkeztek a legmesszebbről, ők 6 versenyzővel vettek részt.

Van már egy körülbelüli számod arra vonatkozóan, hogy hány nemzetből érkeztek?

Hargitai Sándor: 25 országból érkeztek, ideértve a Baltikum országait és Finnországot is, akik eddig soha nem versenyeztek nálunk. Nagy öröm ez számunkra, hiszen ez azt mutatja, hogy felfigyeltek arra a 6 éves munkára, amit a CEE-ben eddig csináltunk.

Milyen visszajelzések érkeztek a mai versenyről, az új színhelyről?

Hargitai Sándor: A pálya vonalvezetése és felszerelése is mondhatni világklasszis. Köszönhető ez annak is, hogy ez a pálya 3 éves, tehát minden épülete, szolgáltatása tökéletes állapotban van. A pálya kiegészítő egységei, úgy, mint az itt lévő hotel, az étterem, a paddok, a depó kiváló. Itt le lehet tenni 250 versenyzőnek az utánfutóit, sátrait, lakóautóit és még mindig marad hely. Néhányan talán nem tudják, hogy a gokart pályát körül veszi egy nagyobb versenypálya, ahol autó- és motorversenyt szoktak rendezni, s abból alakult ki ez a hely, ez a gokart versenypálya ahol most vagyunk. Nagy örömmel tölt el minket, hogy meg tudtunk felelni sok csapat kérésének, akik unszoltak minket, hogy keressünk új pályákat, frissítsünk ismételten a versenysorozatunk helyszínein. Lutri volt, hogy az egyes országoknak megfelelő távolságban van-e ez a helyszín, de nagy szerencsére a vártnál sokkal többen vannak most jelen.

Hol lesz a következő verseny, s véleményed szerint hány versenyző indul majd?

Hargitai Sándor: A következő Közép-európai Rotax Max Challenge a Pannónia-ringen lesz május 27-29-én, reményeink szerint körülbelül ugyanennyi versenyzővel, vagy még többel, hiszen a most első ízben nálunk versenyző északiak vélhetően jó hírünket viszik. Többek között ők is kiemelték, hogy mennyire jó a szervezésünk, mennyire barátságos a légkör, mennyire meg vannak elégedve, hogy úgy gondolom, minimum annyian leszünk májusban, mint ahányan ma.

 

 

 

Köszönjük az interjúalanyoknak a rendelkezésre állást!