A régóta oszlopos csapatnak mondható CRG Gokart Sport Egyesülettel sikerült néhány mondatot váltanunk arról, hogyan sikerült a Pannónia-ringen megrendezett CEE II., CEZ II és GOB III. fordulója.

 

Nagyon gratulálok, hogy ilyen nagy csapattal sikerült elindulnotok nálunk. Kérlek, mondd el, hogy kik vannak a csapatodban?

Engem Pödör Balázsnak hívnak, a CRG GokartSport Egyesület csapattulajdonosa vagyok. Magyarországon mi képviseljük a CRG market. Jelenleg ezen a Zóna versenyen 5 pilótám indult. Füzesi Dorián a Rotax Max Senior kategóriában indult, neki ez az élete harmadik versenye. Van egy vendég pilótánk, egy külföldi, ő a horvát Jan Popos, aki Junior kategóriában indult. Ő már több éve versenyez. Mellettük van 2 Minimax-os pilótám, ifj Lázár Vilmos és Kun Ruben. Ők is már több éve versenyeznek a csapatomnál.

Minden versenyzőmnek szeretnék gratulálni. Dorián a harmadik versenyén egy nagyon-nagyon nehéz pályán, ami nagyon gumis volt, nagyon meleg volt, mégis helyt állt. Benne volt az első 15-16-ban.

Jan a Juniorban szintén nagyon kemény mezőnyben szintén benne volt az első 15-ben, bár több incidens hátráltatta őt.

A két Minimax-osom a legtapasztaltabbak. Nagyon jól indultunk. Tegnap a szabad edzéseken mind a két pilótám nagyon előkelő helyeken végeztek, az első 6-ban benne voltak folyamatosan. Az időmérőn a Lázár Vilmos 15. helyről rajtolt, Kun Ruben viszont a 3. helyről rajtolt. Viszont a versenyen mind a ketten nagyon jól mentek. Vilmosnak nem nagyon sikerült, bár voltak jó helyezései a három futam alatt, de az utolsó döntőben sajnos kilökték, így visszaesett sajnos a 17. hely környékére. Ennek ellenére a Magyar értékelésben elég jól ment.

Kun Ruben annál szerencsésebb volt, ügyesebben jött ki a szituációkból. Ő 3. helyről rajtolt és az összetettben 2. lett.

 

Gratulálok Neked Ruben! Milyen volt számodra a verseny?

Az utolsó, a szuper-döntő volt nehéz, mert folyamatosan visszaintettek minket sárga zászlóval, tehát ezt úgy kell elképzelni, mint egy virtuális safety car-t, és minden előny, amit szereztem, mindig elolvadt. Ugyanis ahogy visszahívták a virtuális safety car-t, a többiek feljöttek rám. Ezért nagyon nehéz volt előnyt szerezni. De végül sikerült behoznom a gépet harmadik helyezettre, így összetettben második lettem. Az elődöntőt és a döntőt pedig, második helyre hoztam be.

 

Ez a mezőny nagyon erős volt? Mert hiszen nagyon sok minden történt a pályán.

Hát igen, elég erős volt a mezőny, nagyon sok baleset volt, nagyon sokan voltunk a pályán szerintem, bár az Adrián szerintem többen voltunk.

 

Ez a pálya neked hogy tetszett?

Ez a kedvenc pályám, mert a második Minimax-os versenyem, amit pole pozícióból sikerült mennem az időmérő futamon.

 

Nagyon-nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak!

CRG Full HUN

CRG shortCut HUN