SZENZÁCIÓS SZEZONT ZÁRTUNK, DE NEM ÁLLUNK MEG…

   Véget ért a 2016 CEE versenysorozat, a nyertesek átvették a ticketet a Grand Final-ra, a szervezők elkezdték a felkészülést a jövő évre. Eredményes évet zártunk, 5 versenyen 256 regisztrált versenyző 26 országból. Soha nem volt ennyi induló még eddig a sorozatban. Különösen nagy népszerűségnek örvendett az Adriai verseny, ahol több mint 150 versenyző állt rajthoz. Ez a rekord nagymértékben köszönhető az elmúlt évek munkájának. Néhány sorban bemutatjuk, hogy min dolgoztunk az elmúlt években, és miket tervezünk a jövőben. Tavaly sikerült elérni, hogy a MNASZ és a Magyar Gokart Szövetség egy hosszú távú szerződésben rögzítette, hogy a következő 4 évben az MNASZ által kiírt Gokart Országos Bajnokságot az MGSZ szervezi. A korábbi évek gyakorlata az volt, hogy minden évben újra kötötte a két szervezet az együttműködési megállapodást, ami megnehezítette a hosszú távú tervezést. Köszönhetően a tavaly megválasztott MNASZ elnöknek – Oláh Gyárfásnak – sikerült egy hosszabb távra szóló szerződést kötni.

   Kamera rendszer: A korábbi években sok vita volt abból, hogy vajon a bírók jól láttak-e egy-egy eseményt. Az óvási ügyekben kizárólag a szemtanukra lehetett hagyatkozni, ami megnehezítette, mind a bírók, mind versenyfelügyelők munkáját, és nem minden esetben nyugtatta meg a versenyzőket az eredmény. Ezen változtatott a mobil kamera rendszer, amit két részletben fejlesztettünk, 8-8 kamerával. Ma már nincs olyan esemény, amit ne lehetne visszanézni, kielemezni, a légkondicionált mobil kamera szobából. Minden eseményt, versenyt rögzítünk. Az utolsó három versenyhétvége mindig visszanézhető. Mióta a bírók ezt a rendszert használják, jelentősen csökkent a vitás esetek száma, illetve a felvételek visszanézése után a versenyzők 99%-a egyetért a döntéssel.

   LED-es jelző rendszer: Korábban problémát okozott, hogy pénteki szombati napokon nem volt elég versenybíró a pályán, nem lehetett biztonságosan lebonyolítani a szabadedzéseket. Ezen kívánt változtatni a LED-es jelző rendszer. A lámpák segítségével egy bíró is el tudja látni a pályán a zászlózás feladatát, mivel távolról egy irányító központ segítségével, fel illetve le tudja kapcsolni a pálya minden pontján a lámpákat, így képes a sárga, zöld, piros „zászlók” megjelenítésére. A LED-es lámpák bevezetésével, sokkal biztonságosabbak lettek a szabadedzések.

   Több bíró: A 2016-os szezontól kezdődően, minden bírói poszton két bíró dolgozik. A korábbi években, csak egy bírót kértünk posztonként, ez azzal járt, hogy egy esetleges ütközés kicsúszás esetén a bíró azzal volt elfoglalva, hogy az aktuális zászlót lengesse, nem tudott segíteni a versenyzőknek, így sokkal tovább tartott egy-egy incidens, a versenyzők nehezebben tudtak visszatérni a versenybe. Idén már észrevehette mindenki, hogy sokkal gyorsabban megoldódtak a problémák a pályán. A startvonal felett már minden pályán egységes kijelzőket használunk, ami mutatja a start jelet (Piros lámpák) a körök számát, illetve szabadedzésen a hátralévő időt.

   Egyedi beléptetés: Bevezettük a nemzetközi sorozatokban már sok helyen használt, műanyag kártyás azonosítást. A versenyző, a hozzá tartozó szerelő, és a csapatvezető kap ilyen kártyát, amivel beléphet a nézőktől elzárt területekre. Ezzel megszűnt a tolongás a rajtelőkészítőbe, sokkal jobban ellenőrizhető mindenki a kapuknál, nincsenek, nézelődök az elzárt területeken.

   Megújult az MGSZ és a CEE honlapja. Az új honlapok, szebbek, átláthatóbbak, több információval szolgálnak. Felhasználtuk, több versenyzőtől kapott tanácsot, ezzel átláthatóbbak lettek a versenyek. 2016-ban bevezettük a Rotax által kifejlesztett Eva rendszert. A nevezéseket már ezen a rendszeren keresztül fogadjuk. Ide kell feltölteni év elején minden versenyzőnek az adatait, hogy melyik versenyen szeretne indulni, a fényképét, a licenc másolatát, a csapat licenc másolatát. Ezzel a rendszerrel, és a vonalkód olvasók segítségével tudjuk rögzíteni az adatokat, amivel sokat nőtt az ellenőrzés megbízhatósága. Bevezettük a verseny előtti utalásos fizetést, hogy előre lehessen látni a résztvevők számát. Mivel idén is előfordult, és valószínűleg a jövő évben is elő fog fordulni, hogy több versenyző szeretne elindulni a versenyen, mint ahány hely van, ezért a fizetések beérkezésének sorrendjében tudjuk fogadni az indulókat. Ha valaki már nem tud elindulni a versenyen, előre tudjuk értesíteni, hogy fölöslegesen ne utazzon el a verseny helyszínére. Szerencsére ilyen még nem fordult elő, de ha hasonló ütembe fejlődik a CEE sorozat, akkor jövőre ilyenre is sor fog kerülni. Ha valaki szeretné bebiztosítani a helyét az egész évre, a legegyszerűbb, ha az év elején a kedvezményes éves díjat választja.

   Egységesítettük a CEE és a GOB alapkiírását, így a jövőben nem lesz vita abból, hogy ki melyik szabályrendszer alapján versenyezik. Ez különösen azoknál érdekes, akik mindkét sorozatban indulnak egyszerre. 2016-tól a részletes alapkiírás is elérhető angol nyelven. Az év elején tudomásunkra jutott, hogy egyes versenyzők nem az előírt benzint használják. A benzin ellenőrzés nehézkessége, és magas költsége miatt, úgy döntöttünk, hogy 2016-ban kísérleti jelleggel bevezetjük, hogy a Micro és a Mini sorozatban indulók központilag kapják a benzint, így biztosítható, hogy mindenki ugyanolyan benzinnel indul a versenyen.

   Live timing: 2016-tól a honlapon is elérhetőek az eredmények valós időben. A rokonok, barátok már otthon is izgulhatnak. A pálya körül, is fejlesztettük a rendszert, így egyszerre 500 eszközt tudunk kiszolgálni a Race Monitor segítségével, ill. jelentősen nőtt a rendszer hatótávolsága. Mára már a sátrakban is fogható a wifi jel.

   Motorsorsolási rendszer: A MICRO MAX kategóriában bevezettük a sorsolásos rendszert. Egyrészt a Rotax-nak is az lenne a célja, hogy minél több kategóriában sorsoljuk a motorokat, másrészt ezzel a rendszerrel, sokkal kiegyensúlyozottabbak, izgalmasabbak lettek a versenyek. A tudás sokkal jobban számít, mint a technika. Igaz hogy a motorokért fizetni kell bérleti díjat, de ez még mindig olcsóbb, mint bérelni a „top motorokat” az erre specializálódott cégektől, mint ahogy a felsőbb kategóriákban látjuk.

   Technikai ellenőrzés reformja: Bevezettük a sorsolásos ellenőrzést, ami annyit jelent, hogy a verseny végén a három első helyezett, és a legjobb időt futott versenyző kötelezően húz egy ellenőrzési listát egy zsákból, amit a technikai ellenőröknek ellenőrizni kell. Természetesen ez nem zárja ki, hogy bárki mást, illetve bármi mást leellenőrizzenek, de ezzel a sorsolással senki nem számíthat arra, hogy valamit biztosan nem néznek meg az ellenőrök, mivel a zsákban valamelyik papíron biztosan minden alkatrész szerepel.

   Időterv változás és egyedi díjak: Új időterv sablont készítettünk, ami megjelenésében részletességében jobb, pontosabb, mint az eddig használt. Köszönjük Tuzson Ádámnak a segítséget. 2016-tól egyedi kupákat terveztettünk, és gyártattunk, a kicsik egyedi színvonalasabb érmeket kaptak. Mostantól minden évben más-más dizájnnal készülnek a kupák, és mindig egyediek lesznek. A jövőben szeretnénk a sorozatot elvinni magasabb színvonalú versenypályákra. Ezért rendeztük az első versenyt az Adriai pályán. Sajnos ezen a téren korlátozottabbak a lehetőségeink, mivel a régióban kevés a megfelelő pálya, de arra fogunk törekedni, hogy egyre jobb és jobb pályákra látogasson el a sorozat. A Briefingeket a pálya széléről – ahol lehetőségünk volt rá -, bevittük az erre kialakított helységekbe, és kivetítővel, képernyővel megpróbáltuk érthetőbbé átláthatóbbá tenni. 2016-ban már külföldi szakembereket is bevontunk a sorozatba. A versenyigazgatói poszton idén többször feltűnt egy Német szakember, Martin Lainer Úr személyében, illetve a Versenyfelügyelői szerepkörben Jiri Janovec Úr.

Mit tervezünk a 2017-es szezonban

   Szeretnénk fejleszteni a technikai ellenőrzést. Ezen a téren még tudunk előre lépni, bár az elmúlt években már sokat haladtunk. A versenyfelügyelői poszton szeretnénk 3 a szervezőktől teljesen független szakembert. Jiri Janovec Úr megfelel ennek az elvárásnak, de még kell találnunk 2 felügyelőt.

   A büntetéseket két fokra kell választani a versenyeken. Az esetet követően a versenyigazgató dönt a büntetésről. Óvás esetén a döntés a háromtagú felügyelőkhöz kerül, akik lehetőség szerint meghallgatják a résztvevőket, megtekintik a felvételeket és ennek alapján hozzák meg a végső döntést. Ez ellen még mindig lehet fellebbezni, első fokon az MGSZ-nél, majd az MNASZ-nél.

   2017-es évben bevezetjük a központi benzint minden kategóriában. A büntetéseket szeretnénk pontosítani, különösen a bevágás, kiszorítás, hely biztosítás szabályai szorulnak átgondolásra. Természetesen ezen kívül is lehetnek változások. Október végéig várjuk minden csapattól a javaslatokat, amiket egyetértés esetén beépítünk a jövő évi versenykiírásba.

Jövőre is várunk minden versenyzőt és csapatot a sorozatba.

Üdvözlettel:

MGSZ Vezetősége

mgsz_logo_2011