A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Gokart Bizottságának ajánlása

a gyermekkorú versenyzők, leendő versenyzők és a felnőtt korúak, a gokart pályákon, azonos időben történő edzésén, gyakorlásán tapasztalt balesetekkel kapcsolatban.

Az utóbbi időben gyakran lehetett tapasztalni, hogy a gyermekkorú (6-13 év között) gokartosokat beengedik vagy rosszabb esetben egyenesen beküldik a pályákra, hogy gyakoroljanak, amikor ugyan abban az időben, egyszerre, felnőtt korú (a gokartban 15 év felett már felnőtt géposztályoknak nevezzük) versenyzőkkel, leendő versenyzőkkel, hobbistákkal vagy csak körözni  vágyókkal.

Ez a gyakorlat életveszélyes és szembemegy minden nemzetközi szabállyal és gyakorlattal kötelességünknek érezzük, hogy ez ellen fellépjünk, megpróbálva azt, hogy ezt a fajta edzést ne tegye senki, legyen az magánember, pályatulajdonos vagy csapatvezető, szülő, szerelő, vagy akár csak egy, a gokartozást szerető arra járó magánszemély.

Aki ilyet lát, az szóljon a pálya üzemeltetőjének, hogy ez a gyakorlat életveszélyes, hagyják abba, mert ebből nagyon komoly sérülés keletkezhet! A gyermekeink egészsége a legfontosabb minden szülő és felelősen gondolkozó számára. Az esetleges, rossz élményekkel tönkretesszük a későbbi fiatal versenyzők lelkesedését, károkat okozunk az utánpótlás nevelésben.
Kérjük, hogy mindenki tegyen ez ellen a gyakorlat ellen, ne gokartozzon azonos időben egy gyermekkorú és egy felnőtt!

A MGSZ Alap Versenykiírása tartalmaz erre vonatkozóan szabályzást, de az versenyeket kezeli, az edzések alkalmával kérünk minden felnőttet, a gokartsportot szerető embert, hogy figyelje, és ha teheti, állítsa le a meg-felelő felelős személyzetet kérve!

A Gokart Bizottság elhatárolódik minden, a jövőben történő, a fent leírt típusú baleset esetében, tudatva a széles közvéleménnyel, hogy mi mindent megteszünk a felelősségteljes gokartozás érdekében.

Ezúton felhívjuk minden gokartpálya, hobby gokartpálya, bérgokartpálya tulajdonosának figyelmét, hogy saját hatáskörben tegyen meg mindent az esetleges sérülések elkerülése érdekében!

Budapest, 2017. május 4.

Hargitai Sándor
MNASZ Gokart Szakágvezető