Utánpótlás

H1-elvalaszto_black

A JELEN TEHETSÉGEIBŐL NEVELJÜK KI A JÖVŐ BAJNOKAIT

A versenyszellem mindenkiben ott lakozik. Van, akiben gyengébben és van, akiben erősebben, legyen szó sportról, művészetről, vagy egyszerűen csak a játékról. A vágy arra, hogy legyőzzük a saját korlátjainkat, a stoppert, a távolságot, az ellenfelet, vagy bármi mást, ami kihívást tartogat számunkra.

A motorsportot mindig is különleges atmoszféra járta át, amióta létezik a világban. A beinduló motor hangja, a gázfröccsök, a gumik csikorgása az aszfalton, a fékek szaga, a közelharcok a versenypályán, a közönség tapsviharra, a civilben barát ellenfelek és megannyi egyéb élmény, ami örökké a versenyzők részévé válik.

A világ legsikeresebb autóversenyzői, a motorsport királykategóriájának számító Formula 1 versenyzői szinte kivétel nélkül gokarttal kezdték a pályafutásukat. Ez az a széria, ami egy könnyen elérhető, gyors, biztonságos és erős versenyautóval tudja kiszolgálni a versenyzőket, már a gyerekkortól kezdve. Az aszfalttól néhány centiméterre hasítva a levegőt, a pálya minden rezdülését lehet érezni. A tökéletes ívek megtalálását, a gáz és a fék adagolását egy izgalmas játéknak tekinti az a 4 éves kisgyerek, aki bukósisakot és overált húz. Pontosan ez a gokart esszenciája. Együtt élni a géppel, kitolni a határokat mindenféle technikai segédeszköz nélkül.

ITT AZ IDŐ, HOGY ÚJABB BAJNOKOKAT NEVELJÜNK A MOTORSPORTNAK!

A Magyar Gokart Szövetség 2022-től még több lehetőséget biztosít a gyerekeknek, hogy elinduljanak az autóversenyzővé válás útján. Együttműködünk a versenycsapatokkal, oktatásokat szervezünk, valamint létrehozunk egy új versenykategóriát is MGSZ ClubSport néven, amely a versenyzői karrier első lépcsője lehet.

LEGYÉL GOKART VERSENYZŐ ÉS JUSS EL A VILÁGBAJNOKSÁGIG! MUTATJUK A LÉPÉSEKET:

ELSŐ LÉPÉS: keress meg bennünket emailen vagy telefonon, ahol röviden tájékoztatunk a gokart versenyzés alapjairól. Mikortól és hogyan érdemes belekezdeni, mi szükséges hozzá, hogyan válassz versenycsapatot, hogyan épülnek fel a versenyek, hogyan lehet versenyzői engedélyt kiváltani, hogyan épülnek fel az edzések stb, stb. Itt érdeklődj: Horváth Péter, MGSZ főtitkár, +36204577338, rotaxhungary@gmail.com

MÁSODIK LÉPÉS: járj versenyekre! Több különböző szintű versenysorozat is rendelkezésre áll, hogy éles helyzetben gyakorold az autóversenyzést, megtanuld a kanyarvételi taktikákat, megismerd a gokart mozgását, gyakorold az apró trükköket, előzéseket. Ha kezdő vagy, indulj az alapoktól és menetelj előre, egészen a világbajnokságig!

Íme a karrier út:

1. MGSZ ClubSport versenysorozat: Kezdd el az autóversenyzői karriered a gokarttal! Megtanulsz kanyarodni, játszani a gázzal, fékezni, taktikázni és kapsz egy kis testedzést is!
Ez a versenysorozat a gokartozás alapjaiba vezet be. Egynapos versenyek magyarországi pályákon.

2. Calivita Kupa: Lépj a következő szintre! A Calivita Kupa egy amatőröknek kiírt versenysorozat, viszont őket egy mezőnyben indítjuk a profi versenyzőkkel. Ez egy nagy lehetőség a gyakorlásra, hiszen a profi versenyzők ott vannak körülötted, trükköket leshetsz el, húznak magukkal, de külön pontozzuk a teljesítményed, így a szezon végén amatőr bajnok lehetsz!

3. Gokart Országos Bajnokság: Ez a versenysorozat Magyarország hivatalos országos gokart bajnoksága az MNASZ égisze alatt. Több géposztályban indulhatnak a versenyzők a magyar bajnoki címért, illetve versenyülés szerezhető a gokart világbajnokságra.

4. CEE Rotax Max Challenge: ez már egy nemzetközi versenysorozat amelyben külföldi versenyzőkkel kell csatáznod. Évente 6 verseny van Európa különböző országaiban és ebből a sorozatból is ki lehet jutni a Rotax gokart világbajnokságra.

5. Rotax Max Challenge Grand Finals: Ez a Rotax által szervezett világbajnokság, ahol megfordult már jónéhány Forma 1-es pilóta is az évek során. A világ legjobb gokartosai vannak a mezőnyben, ahol neked is helyed van!

IZGALMASAN HANGZIK IGAZ? SZERETETTEL VÁRUNK A GOKARTOSOK KÖZÖTT!

Csatlakozz a Facebook oldalunkhoz is: https://www.facebook.com/MagyarGokartSzovetseg

 

Horváth Péter
MGSZ főtitkár
+36204577338
rotaxhungary@gmail.com

rotax_mgsz_logo_80px_mobile_2018_2
Day500031
trinec_palya
0113